buitenland

Arrestaties om ‘nepzoon’ president Bolivia

12 juni 2016Leestijd: 1 minuut

LA PAZ (ANP) – De Boliviaanse politie heeft vijf mensen gearresteerd op verdenking van het opvoeren van een zogenaamde zoon van president Evo Morales om Morales onder druk te kunnen zetten. Ze instrueerden de jongen zodat hij zich kon voordoen als zoon van de president en beloofden hem in ruil gouden bergen, stelt het Boliviaanse Openbaar Ministerie (OM).

De verdachten staan dicht bij Gabriela Zapata, de ex-vriendin van de president die beweert dat hij een zoon bij haar heeft verwekt, meldt de Latijns-Amerikaanse nieuwszender TeleSUR. Dat kind blijkt echter al snel na zijn geboorte in 2009 te zijn overleden. Morales heeft een vaderschapstest ondergaan, maar die kan niet worden voltooid zo lang Zapata haar medewerking weigert.

Het OM verdenkt Zapata en de vijf arrestanten ervan de dood van het jongetje te hebben verzwegen om Morales gunsten te kunnen aftroggelen. Zapata was directeur van een Chinees bedrijf dat voor miljoenen aan overheidsopdrachten binnensleepte.

De vijf worden verdacht van mensenhandel, samenzwering, het hinderen van de rechtsgang en andere delicten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.