buitenland

VN-gezant dringt aan op wapenstilstand Syrië

02 mei 2016Leestijd: 1 minuut

GENVE (ANP) – De speciale VN-gezant voor Syrië heeft maandag een dringend beroep gedaan op de Verenigde Staten en Rusland om te proberen het staakt-het-vuren in Syrië te redden nu de gevechten in veel gebieden weer zijn opgelaaid.

Syrië-bemiddelaar Staffan de Mistura kwam met zijn verklaring na een ontmoeting met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en de Saudische minister van Buitenlandse Zaken Adel al-Jubeir in Genève. Dinsdag vliegt hij naar Moskou voor besprekingen met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.

,,Er kan geen vooruitgang zijn in het politieke proces, tenzij we dringend tastbare vooruitgang zien op de grond voor het Syrische volk”, zei hij.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.