buitenland

‘Tientallen doden bij verovering dorp Syrië’

06 mei 2016Leestijd: 1 minuut

BEIROET (ANP/RTR) – Bij de verovering door rebellen van een strategisch belangrijk dorp ten zuiden van het Syrische Aleppo zijn 73 mensen om het leven gekomen. Dit meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten vrijdag.

De opstandelingen, waaronder het aan al-Qaeda gelinkte Nusra Front, lanceerden donderdag een aanval op regeringstroepen in het dorp Khan Touman. De plaats is belangrijk vanwege de ligging bij de snelweg Damascus-Aleppo.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.