buitenland

Ted Cruz gaat voor de dood of de gladiolen

02 mei 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse presidentskandidaat Ted Cruz gaat tot het uiterste om te voorkomen dat zijn tegenstander Donald Trump de talrijke gedelegeerden van de staat Californië binnenhaalt, waardoor de Republikeinen pas tijdens de conventie hun kandidaat kiezen.

Cruz rekent op overwinningen in Indiana, waar dinsdag wordt gestemd, en Californië (7 juni). Hij wil voorkomen dat Trump al in de eerste stemronde van de conventie genoeg stemmen haalt, omdat de gedelegeerden daarna niet meer gebonden zijn om volgens de uitslag in hun staat te stemmen.

Cruz wil in elk kiesdistrict van de Sunny State vechten voor wat hij waard is. ,,Het wordt een grondgevecht, district voor district voor district”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.