buitenland

Spin zorgt voor paniek in supermarkt

21 mei 2016

OLDENBURG (ANP) – Het komt wel vaker voor dat exotisch ongedierte meelift in een kistje fruit of lading hout, maar dat zo’n verstekeling leidt tot de ontruiming van een hele supermarkt blijft bijzonder. In het Duitse Harpstedt in Nedersaksen zorgde een spin op de groenteafdeling vrijdagavond voor grote paniek en evacuatie van alle aanwezigen. Het bleek om een gevaarlijk exemplaar te gaan.

De brandweer kwam eraan te pas om de ongenode gast met hulp van een expert en een dierenarts levend te vangen. Zij determineerden het beest als een Zuid-Amerikaanse bananenspin (Phoneutria) , die te boek staat als agressief en zeer giftig. Grondig onderzoek van het hele pand wees uit dat hij alleen was. De winkel kon zaterdag veilig de deuren openen. De ‘achtpoot’ is voor liefhebbers te zien in een opvangcentrum.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.