buitenland

Rusland eist terugtrekking Turkse troepen

31 mei 2016Leestijd: 1 minuut

MOSKOU (ANP) – Rusland eist dat Turkije zijn troepen terugtrekt uit Irak. Dit meldde het Russische persbureau RIA dinsdag.

,,Het houden van troepen in Irak is absoluut onaanvaardbaar”, citeerde RIA de minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. ,,In principe ben ik van mening dat wat de Turken doen veel meer publieke aandacht verdient van de kant van onze westerse partners”, aldus Lavrov. Volgens de minister zijn de acties van Ankara in Irak ,,volstrekt onacceptabel”.

Turkije voert geregeld luchtaanvallen uit op doelen van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK in het bergachtige noorden van Irak sinds het staakt-het-vuren tussen beide partijen in juli vorig jaar definitief werd geschonden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.