buitenland

Onweer boven Checkpoint Charlie

03 mei 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP) – Onweer boven Checkpoint Charlie heeft twintig toeristen dinsdag angstige momenten bezorgd. Ze zaten in de halfopen cabine onderaan de kabelballon die op 150 meter hoogte een fraai uitzicht biedt over de voormalige grenspost tussen Oost- en West-Berlijn. Doorgaans tenminste, niet als de weersomstandigheden tegenzitten.

Een plotseling stormfront zorgde voor evenveel turbulentie als consternatie in de lucht. Volgens ooggetuigen moesten de passagiers hurken en zich vastklampen om niet overboord te worden geslingerd. De uitbater van de attractie slaagde er door de harde wind minutenlang niet in de ballon veilig naar de grond te halen. Uiteindelijk lukte dat volgens de politie met veel moeite. Een aantal mensen kreeg ter plaatse medische hulp. Het is niet bekend of zij letsel hebben opgelopen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.