buitenland

‘N-Korea bereid banden vijanden aan te halen’

08 mei 2016Leestijd: 1 minuut

PYONGYANG (ANP) – Noord-Korea is bereid de banden met landen die vijandig tegenover het land stonden ,,te normaliseren”. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zondag gezegd, die verder liet optekenen dat het als ,,verantwoordelijke” kernmacht geen gebruik zal maken van nucleaire wapens, behalve als zijn soevereiniteit wordt bedreigd door kernwapens.

Kim Jong-un sprak tijdens het zevende congres van de heersende Arbeiderspartij dat vrijdag is begonnen. Hij zei tevens dat Noord-Korea zijn verplichtingen zal nakomen voor non-proliferatie en dat het streeft naar wereldwijde denuclearisatie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.