buitenland

‘Minder misdaad door terreurdreiging België’

03 mei 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – De terreurdreiging lijkt in België te hebben bijgedragen aan een afname van de criminaliteit. Het aantal criminele feiten daalde in de eerste negen maanden van vorig jaar met 8,8 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2014, berichtte De Standaard.

Door de verhoogde dreiging lopen meer militairen en agenten rond op straat, waardoor criminelen zich vaker koest zouden houden. In totaal werden volgens de Vlaamse krant 30.000 minder diefstallen en inbraken opgetekend. Het aantal meldingen van vandalisme daalde met 7000.

Minister Jan Jambon van Binnenlandse Zaken sprak over een opsteker. ,,De cijfers tonen aan hoe belangrijk de versterkte aanwezigheid van de politie op straat is”, zei de bewindsman. ,,Maar ook hoe doeltreffend preventiecampagnes en het gebruik van moderne technologieën, zoals intelligente camera’s, kunnen zijn.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.