buitenland

Kerry waarschuwt Syrische president Assad

03 mei 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry gelooft dat een wapenstilstand in Syrië nog altijd mogelijk is, hoewel het geweld in met name Aleppo buitengewone proporties heeft aangenomen. Hij waarschuwde Bashar al-Assad voor ,,repercussies” tenzij de Syrische president zich aan de afspraak tot een staakt-het-vuren houdt.

Kerry zei tijdens een persconferentie na zijn terugkeer uit Genève dat de huidige gang van zaken geen enkel zicht biedt op een oplossing. Integendeel. Aleppo zal niet vallen, alleen veranderen in een nog grotere puinhoop met nog meer onschuldige slachtoffers. ,,Als Assad dat niet wil inzien dan zal dat zijn weerslag hebben. Het eerste voorbeeld daarvan is het definitieve einde van het bestand en een terugkeer naar oorlog. Ik denk niet dat Rusland dat wil.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.