buitenland

Indiase bus stort in rivierbedding, 17 doden

05 mei 2016Leestijd: 1 minuut

NEW DELHI (ANP) – Door een ernstig verkeersongeluk in de Indiase deelstaat Chhattisgarh zijn woensdagnacht ten minste zeventien mensen om het leven gekomen. Volgens de lokale politie probeerde de chauffeur een tegemoetkomende motor te ontwijken waarna zijn bus met een reisgezelschap van de weg af gleed en in een droge rivierbedding stortte.

Twaalf inzittenden stierven ter plekke, drie anderen later in een ziekenhuis. Ook de motorrijder en zijn passagier overleefden de crash niet. Zeker vijftig slachtoffers raakten gewond.

India is het land met de meeste verkeersdoden ter wereld. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken verongelukten op de Indiase wegen in 2014 meer dan 140.000 mensen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.