buitenland

Grieks bezuinigingsprotest uitgemond in rel

08 mei 2016Leestijd: 1 minuut

ATHENE (ANP) – Een demonstratie van duizenden Grieken tegen nieuwe bezuinigingen is zondag voor het parlementsgebouw in Athene ontaard in rellen. Honderden relschoppers gingen op de vuist met de politie.

De politie, die werd bekogeld met brandbommen, zette traangas in. Duizenden vreedzame betogers sloegen daarop op de vlucht.

Het Griekse parlement stemt zondagavond over de nieuwe besparingsmaatregelen, waaronder een verhoging van de btw en een verlaging van de pensioenen. Griekenland moet de maatregelen treffen om in aanmerking te komen voor nieuwe noodleningen van zijn schuldeisers.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.