buitenland

Frankrijk voorlopig tegen TTIP

03 mei 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – Frankrijk is ,,zoals de zaken er nu voor staan” tegen het trans-Atlantische handelsverdrag TTIP. Dat heeft president Franois Hollande dinsdag gezegd.

Hollandes minister van Handel, Matthias Fekl, zei eerder op de dag al dat hij het waarschijnlijk acht dat de onderhandelingen over het verdrag tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten voorlopig worden stilgelegd. Frankrijk klaagt al langer dat de VS te weinig concessies doen in de onderhandelingen.

Frankrijk zal nooit accepteren dat sleutelprincipes ,,voor onze economie, onze cultuur, voor wederzijdse toegang tot overheidscontracten” ter discussie gesteld worden, zei Hollande.

Maandag bracht Greenpeace een groot deel van een recent concept van het akkoord en enkele andere documenten naar buiten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.