buitenland

Erdogan kraakt door EU geëiste wetswijziging

06 mei 2016Leestijd: 1 minuut

ANKARA (ANP/RTR) – De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is niet van plan de terreurwetgeving in zijn land aan te passen zoals de Europese Unie wenst. De wetswijziging is een van de eisen die Brussel stelt voor de opheffing van de visumplicht voor Turken. Volgens Brussel misbruiken de Turkse autoriteiten de huidige wetten om critici de mond te snoeren.

,,Wij gaan onze weg, en jullie gaan jullie weg”, aldus de president in een toespraak die live op televisie werd uitgezonden.

De opheffing van de visumplicht was weer een van de Turkse eisen in het vluchtelingenakkoord met de Europese Unie. Europese functionarissen zeiden eerder deze week erop te vertrouwen dat Turkije een lijst van eisen die aan het visumvrije reizen zijn verbonden, zou inwilligen. Met het vertrek van premier Ahmet Davutoglu – die steeds vaker botste met Erdogan – lijkt de deal met Turkije echter op losse schroeven te staan.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.