buitenland

Bus met Nederlanders verongelukt in België

06 mei 2016Leestijd: 1 minuut

MOESKROEN (ANP) – Een bus met circa vijftig Nederlanders en Belgen die enkele dagen naar Parijs zouden gaan is vrijdag verongelukt in België. Zeker twintig inzittenden raakten gewond, van wie minstens een ernstig, melden Belgische media.

De dubbeldeksbus reed omstreeks het middaguur in op een vrachtwagen, waarna een tweede vrachtwagen ertegenaan reed. De Bulgaarse chauffeur van deze truck zou ook zwaargewond zijn.

Het ongeluk gebeurde op de E17 richting Frankrijk, ter hoogte van Moeskroen. De snelweg is afgesloten.

De brandweer is bezig mensen uit de bus te halen. Andere passagiers staan langs de kant van de weg en worden verzorgd.

Op beelden is te zien dat het gaat om een bus van het bedrijf BOVO. Bij dit bedrijf in Roelofarendsveen heeft men geen tijd om de pers te woord te staan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag en de alarmcentrale van de ANWB hebben nog geen nadere informatie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.