buitenland

Afghanistan hangt zes ‘ zware criminelen’ op

08 mei 2016Leestijd: 1 minuut

KABUL (ANP) – De Afghaanse regering heeft zondagochtend zes mannen in een gevangenis laten ophangen die verantwoordelijk werden gehouden voor een zware aanslag in de hoofdstad Kabul. Die aanslag vond in april plaats. Daarbij kwamen 64 mensen om het leven en raakten 347 anderen gewond.

Het presidentieel paleis in Kabul kwam met de verklaring dat er zes ,,zware criminelen” waren opgehangen. Of het ging om leden van de Taliban of mannen die bij de zware aanslag op 19 april betrokken waren, werd niet gezegd. Direct na de bloedigste aanslag sinds jaren kondigde president Ghani vergelding aan. De Taliban liet na de executie per e-mail van zich horen en protesteerde tegen de slechte behandeling van gevangenen. De extremisten vergeleken die met ,,de daden van de nazi’s”.

Hoewel rechters in Afghanistan regelmatig de doodstraf uitspreken, worden de betrokkenen zelden daadwerkelijk geëxecuteerd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.