buitenland

Acht agenten komen om bij aanval Caïro

08 mei 2016Leestijd: 1 minuut

CARO (ANP) – Bij een gewapende aanval op een politieauto in het Egyptische Helwan zijn acht politieagenten om het leven gekomen. De agenten werden in de zuidelijke voorstad van de hoofdstad Caïro overvallen door onbekende schutters, meldde het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken zondag.

De agenten in de politiewagen werden tegengehouden door vier mannen in een pick-up. Die openden het vuur met automatische geweren en sloegen daarna op de vlucht. De verantwoordelijkheid voor de aanval is opgeëist door terreurbeweging Islamitische Staat.

Veiligheidstroepen worden herhaaldelijk aangevallen in Egypte. Het land vecht tegen militanten die in opstand kwamen toen militairen het bewind van president Mohamed Morsi van de Moslimbroederschap omverwierpen. Dit gebeurde in 2013 na massale protesten tegen diens regering.

Honderden soldaten en veiligheidstroepen zijn gedood in aanvallen gericht op westerse doelen. In maart werden op het Egyptische schiereiland Sinaï dertien politieagenten gedood.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.