buitenland

‘167.000 doden door gewapende conflicten’

05 mei 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Door gewapende conflicten zijn vorig jaar over de hele wereld 167.000 mensen om het leven gekomen. Dit blijkt uit een donderdag gepubliceerd rapport van het International Institute for Strategic Studies (IISS) in Londen.

Bijna een derde van het aantal slachtoffers kwam om het leven in Syrië, aldus de studie. Het aantal doden in dat land kwam naar schatting van het instituut uit op 55.000. Meer dan een vijfde van de wereldwijde slachtoffers waren te wijten aan conflicten in Mexico en Midden-Amerika.

In Afrika ten zuiden van de Sahara verloren, ondanks de strijd tegen de terroristische organisatie Boko Haram in Nigeria, minder mensen het leven door conflicten. Ondertussen is het aantal dodelijke slachtoffers in Afghanistan dramatisch toegenomen, van 3500 in 2013 tot 15.000 het afgelopen jaar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.