buitenland

Wezel legt deeltjesversneller CERN plat

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

GENVE (ANP) – De deeltjesversneller van de Europese onderzoeksorganisatie CERN ligt voorlopig stil. Een wezel wist naar binnen te sluipen en zorgde voor kortsluiting in een transformator, meldt de BBC vrijdag. Het roofdier overleefde het uitstapje niet.

De deeltjesversneller in het Zwitserse Genève stond aan toen er plots een ,,ernstige elektrische verstoring” ontstond, zei een woordvoerder. De wezel is op geen enkel moment in de tunnel geweest waarin deeltjes op grote snelheid op elkaar af worden geschoten. Wanneer de deeltjesversneller weer aan kan, zei de woordvoerder niet.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.