buitenland

Tientallen arrestaties bij rellen in Parijs

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP/RTR) – De politie in Parijs heeft 27 mensen aangehouden na nachtelijke rellen met grote groepen gemaskerde jongeren in het centrum van de stad. De rellen volgden op een dag van demonstraties tegen hervormingen van de Franse arbeidswetgeving, waarbij het eveneens tot gewelddadige confrontaties kwam.

In de vroege ochtenduren trok de politie op naar de Place de la République, waar de afgelopen maand permanent is gedemonstreerd. De politie veegde het plein schoon nadat jongeren auto’s in brand hadden gestoken en met stenen hadden gegooid.

Donderdag werden bij rellen in onder meer Parijs, Marseille, Bordeaux en Rennes circa honderd actievoerders gearresteerd.

Actievoerders protesteren al sinds begin maart tegen de nieuwe wet. Die maakt het voor werkgevers onder andere mogelijk flexibeler werktijden in te voeren en mensen makkelijker te ontslaan. Ook zou de wet leiden tot lagere ontslagvergoedingen. Het parlement vergadert naar verwachting komende week over de nieuwe wet.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.