buitenland

Terreurverdachte spoelde explosieven door

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Een van de opgepakte verdachten van de terreuraanslagen in Brussel zou de explosieven, die in een rugzak zaten, door het toilet hebben gespoeld. Dat berichtten twee Franstalige Belgische kranten vrijdag.

Het gaat om de 23-jarige Zweed Osama Krayem die op bewakingsbeelden van de Brusselse metro te zien was naast de Belg Khalid el Bakraoui. Die blies zich even later op in het metrostation Maalbeek. Krayem heeft bekend dat hij ook een rugzak met explosieven droeg, maar dat hij op het laatste moment terugkrabbelde en de bom niet liet ontploffen.

De terrorist zou aan de autoriteiten hebben verklaard dat hij de springstof in zijn rugzak met water heeft verdund. Daarna heeft hij dit in het toilet gegooid en doorgespoeld. Volgens de kranten geloven de autoriteiten het verhaal.

Op 22 maart bliezen drie terroristen zich op, in de vertrekhal van de luchthaven Zaventem en in een metrostel ter hoogte van station Maalbeek. 32 personen kwamen om het leven en meer dan driehonderd raakten gewond.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.