buitenland

Straf voor luchtaanval VS op hospitaal Kunduz

28 april 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – Zestien Amerikaanse militairen zijn disciplinair gestraft vanwege een bloedige luchtaanval door de Amerikaanse luchtmacht op een ziekenhuis van Artsen zonder Grenzen (AzG) in Afghanistan begin oktober. Volgens Amerikaanse functionarissen zal dat vrijdag bekend worden gemaakt tijdens de presentatie van de resultaten van een onderzoek naar het incident.

Door de aanval op 3 oktober op het hospitaal in Kunduz kwamen volgens AzG zeker 42 mensen om het leven. Het Amerikaanse leger verklaarde later op basis van een eerste onderzoek dat het om een tragische vergissing ging.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.