buitenland

Rellen bij protesten Frankrijk

28 april 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – In diverse steden in Frankrijk is het donderdag tot gewelddadige confrontaties gekomen tussen demonstranten en politie. Tegenstanders van nieuwe arbeidswetgeving gingen volgens Franse media de straat op in onder andere Parijs, Marseille, Bordeaux en Rennes.

Onder andere in Parijs gebruikte de politie traangas om actievoerders uiteen te jagen. De schattingen van het aantal demonstranten in de Franse hoofdstad liepen uiteen van 15.000 (politie) tot 60.000 (organisatie). Zowel onder politiemensen als onder demonstranten vielen gewonden.

Actievoerders protesteren al sinds begin maart tegen de nieuwe wet. Die maakt het voor werkgevers onder andere mogelijk flexibeler werktijden in te voeren en mensen makkelijker te ontslaan. Ook zou de wet leiden tot lagere ontslagvergoedingen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.