buitenland

Opnieuw bombardement op ziekenhuis in Aleppo

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

ALEPPO (ANP) – Voor de tweede keer in een week is vrijdag een ziekenhuis in de Syrische stad Aleppo gebombardeerd. Door de aanval op de wijk Al-Marja raakten verschillende mensen gewond, onder wie een verpleegkundige. Dat heeft de burgerbeschermingsorganisatie Witte Helmen tegen de Arabische nieuwszender al-Jazeera gezegd.

In de nacht van woensdag op donderdag kwamen dertig mensen om het leven toen een ziekenhuis werd aangevallen in een deel van de stad dat de rebellen in handen hebben. De aanslag op het ziekenhuis, dat werd gesteund door Artsen zonder Grenzen, is wereldwijd veroordeeld. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zei dat de luchtaanval ,,een doelbewuste aanslag” leek.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.