buitenland

Leider AfD gaat in gesprek met Duitse moslims

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP/DPA) – Voorzitter Frauke Petry van de populistische partij Alternative für Deutschland staat open voor gesprekken met vertegenwoordigers van islamitische verenigingen in Duitsland. ,,Met elkaar praten is belangrijker dan over elkaar praten”, zei zij vrijdag in een radio-interview aan de vooravond van een partijcongres.

Petry heeft herhaaldelijk kritiek geleverd op de islam. De voorzitter van de Centrale Raad van Moslims in Duitsland, Aiman Mazyek, verwijt de AfD een hele religieuze gemeenschap te bedreigen. In een kranteninterview nodigde hij Petry uit op de volgende bestuursvergadering van de raad. ,,Wij willen weten: waarom haat u ons moslims?”

In het radio-interview zei Petry dat de islam probeert ,,zich steeds verder uit te breiden” in Europa’. Zij zei dat ,,vreedzaam samenleven met mensen uit de hele wereld in ons land mogelijk is”, maar dat de Duitsers de regels daarvoor moeten vastleggen.

De AfD van Petry boekte bij recente deelstaatverkiezingen forse winst, vooral ten koste van de CDU van bondskanselier Angela Merkel.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.