buitenland

Eerste dode in VS door zikavirus

30 april 2016Leestijd: 1 minuut

CHICAGO (ANP) – In de Verenigde Staten is voor het eerst iemand overleden aan het zikavirus. Een man, die in de zeventig was, stierf in Puerto Rico aan de gevolgen van de ziekte, meldden Amerikaanse autoriteiten vrijdag (lokale tijd).

De man had onder meer last van koorts en huiduitslag. Kort nadat deze symptomen waren vastgesteld, ontwikkelde hij hevige bloedingen. Volgens een dokter van een Amerikaans gezondheidscentrum had de man een zeldzame complicatie van het virus. Zo raakte zijn auto-immuunsysteem ontregeld waardoor het eigen bloedcellen ging aanvallen. De dokter vergeleek de complicatie met het Guillain-Barré Syndroom (GBS), een zeldzame aandoening waarbij het menselijk afweersysteem een deel van de zenuwen aantast, meestal enkele dagen nadat een patiënt ziek is geworden door een virus, bacterie of parasiet.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.