buitenland

Clinton maakt zich klaar voor verkiezingen

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – Nu de verkiezingsrace bij de Amerikaanse Democraten bijna voorbij is, begint de partij zich voor te bereiden op de presidentsverkiezingen. Hillary Clinton is vrijwel zeker van de nominatie en daarom heeft ze vrijdag alvast campagneleiders aangesteld in drie belangrijke staten: Florida, Colorado en New Hampshire. Dat zijn swing states: er is geen duidelijke favoriet en de uitslag daar kan het verschil maken tussen winst en verlies in de presidentsverkiezingen.

De campagneleiders moeten in hun staten de strijd tegen de Republikeinse kandidaat gaan voorbereiden. De drie staten hebben al gestemd voor de Democratische voorverkiezingen. Clinton won in Florida, haar rivaal Bernie Sanders won in Colorado en New Hampshire.

Ook op andere fronten bereidt Clinton zich al voor op de presidentsverkiezingen. Zo voert ze volgende week campagne in Michigan en Ohio. Ook daar zijn de Democratische voorverkiezingen al geweest.

Om definitief de kandidaat van de Democraten te worden, moet Clinton 2384 gedelegeerden achter zich krijgen. Ze staat inmiddels op 2156 stemmen. Met andere woorden: 90 procent is binnen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.