buitenland

China wil in 2036 man op de maan zetten

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

PEKING (ANP/RTR) – China wil in 2036 ruimtevaarders op de maan hebben. Het is het nieuwste doel van het ambitieuze Chinese ruimtevaartprogramma.

China werd in 2003 het derde land dat een man de ruimte inschoot met een eigen raket, na de voormalige Sovjet-Unie en de Verenigde Staten. Tien jaar later slaagde het land in de eerste landing op de maan sinds 1976. Peking wil in 2018 de achterkant van de maan onderzoeken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.