buitenland

Biden brengt verrassingsbezoek aan Irak

28 april 2016Leestijd: 1 minuut

BAGDAD (ANP) – De Amerikaanse vicepresident Joe Biden is donderdag in Irak aangekomen voor een verrassingsbezoek. Op de agenda staan onder meer gesprekken met premier Haider al-Habadi over de veiligheidssituatie in het land.

Het is de eerste keer dat Biden Irak bezoekt sinds de Verenigde Staten in 2011 hun troepen terugtrokken uit het land. ,,Hij wilde al een tijdje teruggaan”, zei een woordvoerder. Volgens een bron bij de Amerikaanse regering heeft Biden goede contacten met de leiders van Irak en heeft hij elke tien dagen contact met hen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.