buitenland

Obama: alles doen om aanslagen te voorkomen

29 maart 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn veiligheidsadviseurs de opdracht gegeven om er alles aan te doen om aanvallen van IS tegen te gaan. Dat zei de president maandag tijdens een bijeenkomst van zijn veiligheidsteam na de aanslagen in Brussel van 22 maart, aldus het Witte Huis.

Obama werd geïnformeerd over de verdergaande pogingen van de VS om inlichtingen met bondgenoten te delen. Ook deelde de adviseurs hem mee dat er op het moment geen specifieke aanwijzingen zijn dat er een gelijkwaardige aanval tegen de VS wordt beraamd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.