buitenland

‘Abdeslam zou meedoen aan aanslagen Brussel’

24 maart 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Salah Abdeslam, de terreurverdachte van de aanslagen in Parijs die vrijdag werd opgepakt, zou meedoen aan de aanslagen in Brussel. Abdeslam zou samen met twee anderen een schietpartij houden met kalasjnikovs en andere wapens. De rest van de terreurgroep zou zichzelf opblazen.

Van dat scenario gaan de Belgische autoriteiten uit, meldt de Vlaamse omroep VRT. ,,Volledige zekerheid dat dat de bedoeling van de terroristen was, is er nog niet, maar de VRT-redactie verneemt dat de speurders denken dat die mogelijkheid wel groot is. ”

Vorige week dinsdag mondde een ongevaarlijk ingeschatte huiszoeking uit op een uren durende schietpartij en klopjacht. Daarbij werd een man doodgeschoten, Mohamed Belkaïd. Abdeslam en zijn kompaan Amine Choukri wisten te ontkomen, maar werden vrijdag opgepakt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.