buitenland

Zoektocht Taiwan gaat door, dodental stijgt

07 februari 2016Leestijd: 1 minuut

TAINAN (ANP/DPA) – Terwijl reddingswerkers verwoed verder zoeken naar overlevenden, is het dodental na de aardbeving in de Taiwanese stad Tainan opgelopen tot 29. De autoriteiten schatten dat nog zo’n 120 mensen onder het puin van een ingestorte flat liggen.

De reddingswerkers moeten uiterst voorzichtig te werk gaan om mogelijke overlevenden en zichzelf niet in gevaar te brengen. Bijna twee etmalen na de beving met een kracht van 6,4 wordt de hoop wel steeds kleiner dat nog veel mensen levend uit de resten van het gebouw gered zullen worden.

In ziekenhuizen lagen zondag nog zo’n honderd gewonden. Dat waren er vijf keer zoveel, maar de meeste mensen waren lichtgewond en mochten snel weer naar huis.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.