buitenland

Weer Turkse beschietingen op Koerden

19 februari 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP) – Het Turkse leger heeft bijna zeven uur achtereen stellingen beschoten van Koerdische milities van de YPG in het noorden van Syrië. Dat heeft het Syrische Observatorium voor Mensenrechten vrijdag verklaard.

Het ging om de heftigste beschietingen sinds de aanslag in Ankara dinsdag waardoor 28 mensen omkwamen. Turkije denkt dat een Syrische Koerd, die banden heeft met YPG, de aanslag heeft gepleegd.

De doelen van de beschietingen lagen ten noordwesten van de stad Aleppo.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.