VN: vluchtelingenstroom Griekenland houdt aan

06 februari 2016Leestijd: 1 minuut

ATHENE (ANP) – Vluchtelingen en migranten blijven massaal de oversteek naar Griekenland maken. Sinds het begin van het jaar tot 3 februari maakten 67.400 mensen de oversteek van Turkije naar de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee, meldt VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR zaterdag.

In de eerste drie dagen van februari maakten kozen 6911 mensen het ruime sop. Ter vergelijking: een jaar eerder waren dat er 2873. Minstens 366 mensen zijn dit jaar al om het leven gekomen tijdens de oversteek of worden vermist.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.