Vervolging Turkse journalisten gaat door

05 februari 2016Leestijd: 1 minuut

ANKARA (ANP) – Een Turkse rechtbank heeft vrijdag ingestemd met een aanklacht tegen twee Turkse journalisten. Dat hebben de advocaten van de journalisten bekendgemaakt. Als de twee worden veroordeeld kunnen ze levenslang krijgen.

De journalisten van de krant Cumhuriyet berichtten vorig jaar over wapenleveranties door Turkije aan Syrische rebellen in 2014. Bij de berichtgeving werden ook foto’s afgedrukt waarin met wapens volgeladen trucks te zien zouden zijn. Volgens de regering hebben de journalisten zich schuldig gemaakt aan het verlenen van steun aan terroristen en het schenden van de staatsveiligheid.

De eerste zitting in de zaak staat gepland voor 25 maart, aldus de advocaten.

President Recep Tayyip Erdogan is woest over de berichtgeving en heeft het handelen van de journalisten onvergeeflijk genoemd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.