buitenland

‘Veel vluchtelingen geen recht op asiel’

07 februari 2016Leestijd: 1 minuut

FRANKFURT (ANP) – Een groot deel van de vluchtelingen die nu naar Europa komen, heeft geen recht op asiel. Dat schrijft de Duitse krant Frankfurter Allgemeine zondag op gezag van hoge functionarissen bij de Europese Unie.

Dagelijks kwamen in januari 2000 vluchtelingen via Turkije naar de Europese Unie. Het percentage Syriërs onder hen is gedaald van 69 (in september) naar 39.

Volgens schattingen van de EU heeft circa 40 procent van de vluchtelingen geen realistische kans om asiel te krijgen in Europa. Er komen steeds meer Irakezen (25 procent) en Afghanen (24 procent), die minder kans hebben op asiel dan Syriërs. De overige asielzoekers komen voornamelijk uit Noord-Afrika en worden gezien als economische vluchtelingen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.