buitenland

Turkije breidt strijd tegen PKK uit

17 februari 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP) – Turkije heeft de strijd tegen de verboden arbeidersbeweging PKK in het zuidoosten van het land uitgebreid. In de stad Idil is een uitgaansverbod van kracht en zijn troepen inmiddels slaags geraakt met PKK-strijders, aldus Turkse media.

Eerder waren er al uitgaansverboden en gevechten in onder andere Diyarbakir, de belangrijkste Koerdische stad. Turkije verklaarde eerder dat de campagne tegen de PKK in Cizre en Silopi was beëindigd.

Het leger begon midden december met een offensief tegen de PKK-strijders die zich volgens Ankara in het gebied hebben verschanst.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.