buitenland

Trump voor ‘waterboarding’ in strijd tegen IS

07 februari 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP/RTR) – De Amerikaanse presidentskandidaat voor de Republikeinen Donald Trump zei zondag open te staan voor harde maatregelen in de strijd tegen terreurbeweging Islamitische Staat (IS), met inbegrip van de omstreden ondervragingstactiek ‘waterboarding’.

Waterboarding, in het Nederlands ook bekend als schijnverdrinking, is een verhoortechniek waarbij de vastgebonden verhoorde een natte doek over het gezicht krijgt waarover telkens water wordt uitgegoten. Hierdoor krijgt deze het gevoel te verdrinken.

In een interview met ABC’s programma This Week, sprak Trump over een heropleving van deze tactiek en andere ondervragingstactieken. Hij wees op de recente onthoofdingen van christenen in het Midden-Oosten als bewijs voor de noodzaak van strengere ondervragingsmethoden bij vermoedelijke leden van extremistische groepen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.