Stemmen worden geteld in Iran

26 februari 2016Leestijd: 1 minuut

TEHERAN (ANP) – In Iran zijn de stemlokalen gesloten en is begonnen met het tellen van de stemmen die vrijdag in de parlementsverkiezingen en de verkiezingen voor de Raad van Experts zijn uitgebracht. De opkomst bij de verkiezingen was zeer hoog: de stemlokalen bleven zes uur langer dan gepland geopend om iedereen de kans te geven zijn of haar stem uit te brengen.

De verkiezingen verliepen volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken in het hele land zonder onregelmatigheden. Behalve over een nieuw parlement stemden de Iraanse kiezers ook over de 88 zetels in de Raad van Experts, die beslist wie de opperste leider van Iran wordt.

President Hassan Rouhani toonde zich tevreden over de hoge opkomst. De stemming was de eerste sinds Iran met de belangrijkste wereldmogendheden een akkoord over zijn atoomprogramma sloot en de economische sancties tegen het land in januari werden opgeheven.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.