Servische minister ontslagen na opmerking

05 februari 2016Leestijd: 1 minuut

BELGRADO (ANP) – Het Servische parlement heeft vrijdag minister van Defensie Bratislav Gasic naar huis gestuurd naar aanleiding van een neerbuigende opmerking over een journaliste. ,,Ik hou van journalisten die zo makkelijk op de knieën gaan”, had hij in december gezegd over een verslaggeefster die zich klein maakte om niet voor de camera’s te gaan staan.

Journalisten en politici vonden de uitspraak niet kunnen en ook Gasic’ vriend en partijgenoot, premier Aleksandar Vucic, liet hem vallen. ,,Ik vraag uw steun voor een besluit (om Gasic te ontslaan, red.), omdat wij allemaal hoffelijkheid, moreel fatsoen en respect moeten betonen aan anderen”, zei Vucic vrijdag in het parlement.

Van de 250 parlementsleden steunden er 195 het besluit, dat verder geen politieke gevolgen voor de regeringscoalitie heeft, omdat er binnen drie maanden vervroegde verkiezingen worden gehouden. Minister van Financiën Dusan Vujovic neemt de defensieportefeuille waar tot er na de verkiezingen een nieuwe regering wordt gevormd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.