buitenland

Senaat VS wil zwaardere sancties Noord-Korea

11 februari 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse Senaat wil dat er zwaardere sancties worden opgelegd aan Noord-Korea. Het wetsvoorstel om het land strenger te straffen vanwege het atoomprogramma, de mensenrechten en spionagepraktijken werd unaniem gesteund.

Vorige maand ging het Huis van Afgevaardigden al akkoord met een soortgelijk voorstel. Verwacht wordt dat president Barack Obama de wet nu gaat ondertekenen.

Recentelijk kwam Noord-Korea groot in het nieuws met wat vermoedelijk een kernproef was. Hoewel er door deskundigen internationaal aan werd getwijfeld, sprak het communistische land van een geslaagde ondergrondse proef met een waterstofbom.

Zondag was er een nieuw incident: toen schoot het land een raket met satelliet de ruimte in, tot woede van veel landen en de VN-Veiligheidsraad. Noord-Korea zei dat de lancering ,,wetenschappelijke doeleinden” had, maar onder meer Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten geloven daar niets van.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.