buitenland

Schrijver Umberto Eco (84) overleden

20 februari 2016Leestijd: 1 minuut

Rome (ANP) – De Italiaanse schrijver Umberto Eco is vrijdagavond op 84-jarige leeftijd overleden. Dat melden Italiaanse media in de nacht van vrijdag op zaterdag. Het nieuws is door Eco’s familie bevestigd.

Eco brak in 1980 internationaal door met zijn roman De naam van de roos. De Italiaan schreef daarnaast meerdere romans, zoals De slinger van Foucault, en een aantal bundels met essays.

Naast schrijver was Eco ook actief als taalkundige en filosoof.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.