buitenland

Orban: Europees migratiebeleid heeft gefaald

15 februari 2016Leestijd: 1 minuut

BOEDAPEST (ANP) – Het beleid van de Europese Unie over de vluchtelingencrisis is mislukt en onderstreept dat Hongarije een verdeling van vluchtelingen via nationale quota niet zal accepteren. Dit zei de Hongaarse premier Viktor Orban maandag in het parlement.

,,Brussel wil ze binnenlaten, wil illegale migranten naar het grondgebied van de EU vervoeren en ze vervolgens op een verplichte manier verspreiden”, aldus Orban tegen het parlement. ,,Dit is crisismanagement van Brussel. De Hongaarse overheid zal dit plan niet accepteren.”

Orban denkt dat de migratiedruk alleen maar zal toenemen in 2016 en dat Europa zich ,,weerloos en zwak” opstelt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.