buitenland

Oost-Europa wil sluiting grens Macedonië

13 februari 2016Leestijd: 1 minuut

SKOPJE (ANP) – Meerdere Midden- en Oost-Europese landen willen Macedonië helpen de grens te sluiten voor vluchtelingen. Slovenië en Kroatië hebben al politieagenten naar Macedonië gestuurd en Oostenrijk biedt zowel agenten als materieel aan.

Oostenrijk wil ,,zelfs militairen sturen als daar behoefte aan is”, zei minister van Buitenlandse Zaken Sebastian Kurz in de Duitse krant Die Welt. ,,Macedonië moet als eerste land na Griekenland klaar zijn om de toestroom te stoppen”.

,,Zolang het aan een gemeenschappelijke Europese strategie ontbreekt is het staten op de Balkanroute toegestaan hun grenzen te beschermen”, tekende Der Spiegel op uit de mond van de Slowaakse minister van Buitenlandse Zaken Miroslav Lajcak. Behalve Oostenrijk, Kroatië, Slovenië en Slowakije hebben ook Polen, Hongarije en Tsjechië Macedonië hun assistentie aangeboden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.