buitenland

Ook emiraten willen troepen naar Syrië sturen

07 februari 2016Leestijd: 1 minuut

ABU DHABI (ANP) – De Verenigde Arabische Emiraten zeggen bereid te zijn grondtroepen naar Syrië te sturen als onderdeel van een internationale coalitie tegen Islamitische Staat (IS).

,,We hebben steeds gezegd dat de echte strijd tegen IS ook grondtroepen moet bevatten”, zei de minister van Buitenlandse Zaken, Anwar Gargash. ,,We hebben het niet over duizenden manschappen.” De emiraten gaan ervan uit dat de Verenigde Staten de leiding van een dergelijke coalitie op zich nemen.

Eerder deze week zei ook Saudi-Arabië bereid te zijn grondtroepen naar Syrië te sturen. Damascus noemde de mogelijke komst van buitenlandse militairen zaterdag een oorlogsdaad en zwoor die troepen in een doodskist terug te sturen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.