buitenland

Obama moderniseert computers

09 februari 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP/RTR) – De Amerikaanse president Barack Obama vindt het hoog tijd dat computersystemen van de overheid worden gemoderniseerd. Hij heeft er in zijn begroting voor 2016, die dinsdag bekend werd gemaakt, 19 miljard dollar (bijna 17 miljard euro) voor uitgetrokken.

Met dat geld moet de computerveiligheid bij de overheid een flinke impuls krijgen. Volgens Obama lopen de overheidssystemen namelijk ,,ver achter” bij die in de private sector. Hij meldde dat na een bijeenkomst met veiligheidsadviseurs.

Dinsdag werd toevallig bekend dat hackers de contactinformatie van 20.000 werknemers van de Amerikaanse federale recherche FBI hadden gestolen bij het ministerie van Justitie. Ze publiceerden dat op internet.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.