Obama en Xi bespreken raketplannen N-Korea

05 februari 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse president Barack Obama en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping hebben vrijdag telefonisch overleg gevoerd over de vermoede Noord-Koreaanse voorbereidingen voor een proef met een ballistische raket. Zij zijn het erover eens dat zo’n proef een ,,provocerende en destabiliserende actie” zou zijn.

,,De leiders benadrukten het belang van een krachtige en verenigde internationale respons op Noord-Korea’s provocaties, onder andere door een resolutie van de VN-Veiligheidsraad die zich laat voelen”, liet het Witte Huis in een verklaring weten.

Obama en Xi verklaarden tevens dat ze werken aan een gecoördineerd antwoord op de kernproef die Noord-Korea vorige maand heeft gehouden. Ze benadrukken dat ze niet accepteren dat Noord-Korea kernwapens heeft.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.