buitenland

Noodgeld om vluchtelingencrisis aan te pakken

15 februari 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Macedonië krijgt Europees geld om de stroom migranten beter te managen. Het Balkanland krijgt 10 miljoen euro, zo werd maandag bekendgemaakt door de Europese Commissie. Met het geld zou de controle aan de grenzen en de registratie en identificatie van migranten verbeterd moeten worden.

Ook Griekenland kan weer rekenen op Europees noodgeld. Het Zuid-Europese land krijgt 12,7 miljoen euro om de opvangcentra voor migranten en vluchtelingen te verbeteren. Het geld is bedoeld voor verplaatsbare voorgefabriceerde huizen om migranten tijdelijk onderdak te kunnen bieden.

In 2015 vroegen circa 1,3 miljoen migranten bescherming aan in Europa, Noorwegen en Zwitserland. De meerderheid van deze asielzoekers kwamen via Turkije, Griekenland en de Balkanlanden naar (West-)Europa.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.