buitenland

Mogelijk burgerslachtoffers Nederlandse inzet

06 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Bij de Nederlandse deelname aan de missie tegen terreurorganisatie IS zijn misschien in twee gevallen burgerslachtoffers gevallen. Dat wordt onderzocht.

,,Van de inmiddels ruim 1.300 wapeninzetten van Nederland worden twee gevallen van mogelijke burgerslachtoffers onderzocht”, staat er in de brief van 55 kantjes die het kabinet zaterdagavond laat naar de Tweede Kamer zond.

Tot nog toe vielen Nederlandse gevechtsvliegtuigen alleen doelen van IS in Irak aan, maar de missie wordt uitgebreid naar Syrië. Daar zullen onder meer aanvoerlijnen van de terreurgroep het doelwit zijn, evenals bermbomfabrieken en opleidingskampen.

Alle meldingen van mogelijke burgerslachtoffers als gevolg van optreden van de coalitie tegen IS worden door het Amerikaanse hoofdkwartier CENTCOM onderzocht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.