‘Meer kinderen verdrinken tijdens vlucht’

19 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Steeds meer vluchtelingenkinderen verdrinken in de Middellandse Zee. Dat concluderen enkele vluchtelingenorganisaties vrijdag. Volgens UNICEF, de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR en de internationale organisatie voor migratie IOM sterven gemiddeld elke dag twee kinderen tijdens de oversteek.

De drie instanties roepen op tot verbetering van de veiligheid voor vluchtelingen. Sinds de beelden van de verdronken peuter Alan Kurdi de wereld september vorig jaar schokten, zijn zeker 340 kinderen op zee gestorven. Dat aantal is waarschijnlijk nog groter omdat van veel verdronken kinderen niets meer wordt teruggevonden.

,,We kunnen onze gezichten niet afwenden van deze tragedie waarbij zoveel onschuldige jonge levens verloren zijn gegaan,” zegt UNICEF-directeur Anthony Lake. ,,Landen moeten gaan samenwerken om deze gevaarlijke trajecten veiliger te maken. Niemand zet een kind in een boot als er een veiligere optie beschikbaar is.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.